EXPO : ART LIBERTY. FROM THE BERLIN WALL TO STREET ART

De tijdelijke tentoonstelling “ Art Liberty. From the Berlin Wall to Street Art “ wordt georganiseerd naar aanleiding van de 75e verjaardag van de Slag om de Ardennen en de 30e verjaardag van de val van de Berlijnse Muur.

Dit cultureel project vindt plaats rond het prestigieuze Mardasson Memorial, op het plein voor het Bastogne War Museum.

Art Liberty brengt hulde aan de voorlopers die de Muur, symbool van onderdrukking, ingenomen hebben om er een medium van creatieve vrijheid van te maken. 30 Street Art artiesten hebben elk een kunstwerk gecreëerd op een origineel fragment van de Berlijnse Muur.

Een rode draad verbindt de Ardennen met Berlijn: de strijd om Vrijheid!

De tentoonstelling in een notendop:

• 30 kunstwerken op authentieke fragmenten van de Berlijnse Muur.
  • 30 films met interviews en toelichting van de artiesten.
  • Grote fragmenten geschilderd door Jef Aerosol en Jimmy C. die emblematische pop stars voorstellen: David Bowie, Iggy Pop en Lou Reed.
  • 3 beschilderde ‘Trabant’ door gerenomeerde artiesten van de Berlijnse Muur: Thierry Noir, Christophe-Emmanuel Bouchet en Kiddy Citny.

Ieder kunstwerk wordt ingeleid door een poëtische post-it bedacht door de Franse dichter Jean-Pierre Lemesle.

GRATIS OPENLUCHT TENTOONSTELLING

#ART LIBERTY SELFIE SPOT CONTEST

Win een reis naar Berlijn!

Benieuwd om de Berlijnse Muur in realiteit te zien na je bezoek aan de tentoonstelling ‘Art Liberty. From the Berlin Wall to Street Art’?

Wil je jezelf laten onderdompelen in de Berlijnse alternatieve scène; zijn kunst, cultuur en geschiedenis? Grijp je kans en win een reis naar Berlijn!

Hoe deelnemen?
- Neem een originele foto bij de Selfie Spot
- Volg ons Instagramprofiel @BastogneWarMuseum
- Deel je foto op Instagram en gebruik daarbij de hashtags #ArtLiberty, #BastogneWarMuseum en #BWMSelfieSpot
- De Instagramfoto met de meeste likes wint

Wat kan je winnen?
Je kan een citytrip voor twee personen (18+) winnen in het najaar van 2019. Dit omvat de vlucht (alleen geldig voor de heen- en terugreis België-Duitsland) en een verblijf van twee nachten.

Deadline ?
Je kan je foto posten tot en met 31 augustus 2019. De winnaar wordt aangekondigd op 3 september 2019.

VEEL SUCCES!

Volledige regels (FR)