BOIS JACQUES BATTLEFIELD

ONTDEK DE OVERBLIJFSELEN VAN HET SLAGVELD VAN HET BOIS JACQUES

Donderdag

23 mei

9u30 tot 18u
9/9

Vrijdag

24 mei

9u30 tot 18u
10/10

Zaterdag

25 mei

9u30 tot 18u
11/11

Zondag

26 mei

9u30 tot 18u
12/12

Maandag

27 mei

9u30 tot 18u
9/9

Dinsdag

28 mei

9u30 tot 18u
8/8

Ontdek de overblijfselen van het slagveld van het Bois Jacques dankzij een augmented reality-app.

Bois Jacques Battlefield

Tijdens de Slag om Bastenaken vonden in het Bois Jacques vreselijke gevechten plaats tussen het Amerikaanse en het Duitse leger. Vandaag is deze plek een echt bedevaartsoord waar bezoekers de overblijfselen kunnen bekijken van de beroemde ‘foxholes’ of schuttersputten die de soldaten groeven om zichzelf te beschermen

Via een augmented reality-app kruipt de bezoeker in de huid van de Amerikaanse soldaten op het slagveld. In zes meeslepende 360 graden-filmpjes maakt de bezoeker mee wat de GI’s elke dag doormaakten in de schuttersputten.

Aan de hand van audiovisueel materiaal wordt telkens een scène in het leven van de soldaten van de beroemde Easy Company tijdens de veldslag weergegeven. Bij elke plek hoort een specifieke dag en een welbepaalde gebeurtenis. Bijkomende informatie krijgt de bezoeker bovendien van de Franse youtuber Nota Bene.

De reconstructies in de mobiele app zijn beschikbaar in vier talen (NL, FR, EN, DE).

Download de app:

PRAKTISCHE INFORMATIE

Het bezoek aan het Bois Jacques (op vier kilometer van het Bastogne War Museum, bereikbaar te voet of met de auto) is inbegrepen in het ticket voor het Bastogne War Museum.

Met hetzelfde ticket kun je binnen zeven dagen na het aangegeven tijdstip en zonder reservering een bezoek brengen aan het Bois Jacques.

PRAKTISCHE INFORMATIE

TICKETS